Title
|
ارزيابي فراواني ژ نهاي انتروتوكسين زاي استافيلوكوكوس اورئوس جدا شده از
نمون ههاي گوشت چرخ شده اغذيه فروش يهاي استان مازندران
|
Type
|
Article
|
Keywords
|
استافيلوكوكوس اورئوس، انتروتوكسين، ژن، گوشت
|
Abstract
|
زمينه مطالعه: : استافيلوكوكوس اورئوس يكي از مهمترين باكتر يهاي بيماريزا براي انسان به شمار م يرود كه به راحتي طي ذبح، فرآوري،
بسته بندي، نگهداري و دستكاري گوشت و محصولات گوشتي به علت عدم رعايت موازين بهداشتي به ماده غذايي انتقال م ييابد و موجب بروز
مسموميت غذايي استافيلوكوكي م يگردد.
هدف: هدف اين مطالعه بررسي آلودگي به استافيلوكوكوس اورئوس و ارزيابي فراواني ژ نهاي عامل انتروتوكسي نهاي استافيلوكوكي در
گوشت گوساله چرخ شده خام و طبخ شده در اغذيه فروش يهاي استان مازندران بود.
روش كار: 150 نمونه گوشت چرخ شده گوساله ( 95 نمونه خام و 55 نمونه طبخ شده) به روش نمونه گيري تصادفي از اغذيه فروش يهاي
استان مازندران، طي خرداد و تير ماه 1396 ، جمع آوري گرديد. شمارش استافيلوكوكوس اورئوس با استفاده از محيط بردپاركر آگار انجام شد.
لحظه به لحظه ارزيابي گرديد. PCR با تكنيك J و شبه G، H، I و A-E فراواني ژ نهاي انتروتوكسي نهاي
نتايج: 68 درصد از نمون هها آلوده به استافيلوكوكوس اورئوس بودند. ميانگين تعداد در نمون ههاي گوشت چرخ شده خام و طبخ شده، به ترتيب،
5 بود. در ميان 92 جدايه، 23 جدايه ( 25 درصد) حامل ژن كد كننده انتروتوكسين بودند. از 23 جدايه فوق، /7×103 cfu/g 3 و /1×105 cfu/g برابر با
دو جدايه حامل ،SEC و SEA 65 درصد) حامل يك ژن انتروتوكسين و بقيه حامل بيش از يك ژن بودند. دو جدايه داراي ژ نهاي / 15 جدايه ( 2
و SEA ،SEC يك جدايه حامل ژ نهاي ،SEI و SEC يك جدايه حامل ژ نهاي ،SEG و SEA يك جدايه حامل ژ نهاي ،SEE و SEA ژ نهاي
بود. SEG و SEE و يك جدايه حامل ژ نهاي SEG
نتيجه گيري نهايي: نتايج اين مطالعه نشان م يدهد كه تعداد سوي ههاي انتروتوكسيژنيك استافيلوكوكوس اورئوس در نمون ههاي گوشت چرخ
شده در اغذيه فروش يهاي استان مازندران به ميزان قابل ملاحظ هاي بالاست.
|
Researchers
|
maryam azizkhani (First researcher) , fahimeh tooryan (Second researcher)
|