Research Info

Home \بررسی تاثیر نانوامولسیون ...
Title بررسي تاثير نانوامولسيون اسانس ترخون بر بيان ژنهاي حدت اشرشياكلي انتروهموراژيك
Type Article
Keywords اسانس، اشرشياكلي انتروهموراژيك، ترخون، شيگاتوكسين، نانوامولسيون
Abstract چكيده انتروهموراژيك از مهمترين و شايعترين پاتوژنهاي غذايي در سراسر دنياست كه در حال كسب مقاومت در برابر برخي تركيبات O157:H اشرشياكلي 7 نانو امولسيون (MBC) و حداقل غلظت باكتريكشي (MIC) ضدميكربي سنتزي رايج ميباشد. هدف از اين پژوهش تعيين حداقل غلظت مهاركنندگي آن بر نرخ رشد و بيان MIC براي سويه انتروهموراژيك اشرشياكلي و سپس تاثير غلظتهاي تحت (Artemisia dracunculus) اسانس ترخون MBC و MIC . بود. نانوامولسيون اسانس ترخون به روش فراصوت تهيه و اندازه قطرات و پتانسيل زتاي آنتعيين شد (stx و 2 stx ژنهاي حدت ( 1 در اشرشياكلي پس از تيمار با stx2A و stx1A اسانس و نانوامولسيون با استفاده از روش ميكرودايلوشن براث تعيين شد. ميزان رشد و بيان ژنهاي بررسي شد.استراگول به عنوان اصليترين ماده تشكيل دهنده اسانسشناسايي شد. قطر ذرات نانوامولسيون به طور متوسط MIC غلظتهاي مختلف تحت MBC 0ميليگرم در ميليليتر و /33 ±0/ 0 و 07 /58 ±0/ اسانس و نانوامولسيون، به ترتيب، 11 MIC 50 نانومتر و پتانسيل زتا 30 - ميليولت بود. مقادير 0ميليگرم در ميليليتر به دست آمد. نانوامولسيون نسبت به اسانس خالص داراي اثر مهاركنندگي بيشتري در /38 ±0/ 0 و 15 /65 ±0/ معادل، به ترتيب، 20 به ترتيب stx2A و stx1A منجر به كاهش نسخهبرداري از MIC برابر رشد باكتري بود. در پايان دوره 72 ساعته، تيمار با نانوامولسيون در غلظت 75 درصد 2/ 1 و 02 / در مقايسه با شاهد به ترتيب 91 stx و 2 stx اسانس،ميزاننسخه برداري از 1 MIC 4 برابر گرديد درحالي كه در غلظت 75 درصد / 3 و 10 / برابر 75 برابر كاهش يافت. بيشتر بودن فعاليت مهاركنندگي نانوامولسيون اسانس ترخون در مقايسه با اسانس خالص در برابر رشد و توليد شيگاتوكسين اشرشياكلي پتانسيل آن را براي كاربرد به عنوان نگهدارنده خوراكي طبيعي و نيزراهحلي جهت مشكل جهاني ظهور ميكربهاي مقاوم به آنتيبيوتيك نشان ميدهد
Researchers maryam azizkhani (First researcher) , fahimeh tooryan (Second researcher) , poolin shohreh (Third researcher) , razieh partovi (Fourth researcher) , Mohammad Hassan Shahavi (Fifth researcher)