Title
|
بررسي تاثير نانوامولسيون اسانس ترخون بر بيان ژنهاي حدت اشرشياكلي
انتروهموراژيك
|
Type
|
Article
|
Keywords
|
اسانس، اشرشياكلي انتروهموراژيك، ترخون، شيگاتوكسين، نانوامولسيون
|
Abstract
|
چكيده
انتروهموراژيك از مهمترين و شايعترين پاتوژنهاي غذايي در سراسر دنياست كه در حال كسب مقاومت در برابر برخي تركيبات O157:H اشرشياكلي 7
نانو امولسيون (MBC) و حداقل غلظت باكتريكشي (MIC) ضدميكربي سنتزي رايج ميباشد. هدف از اين پژوهش تعيين حداقل غلظت مهاركنندگي
آن بر نرخ رشد و بيان MIC براي سويه انتروهموراژيك اشرشياكلي و سپس تاثير غلظتهاي تحت (Artemisia dracunculus) اسانس ترخون
MBC و MIC . بود. نانوامولسيون اسانس ترخون به روش فراصوت تهيه و اندازه قطرات و پتانسيل زتاي آنتعيين شد (stx و 2 stx ژنهاي حدت ( 1
در اشرشياكلي پس از تيمار با stx2A و stx1A اسانس و نانوامولسيون با استفاده از روش ميكرودايلوشن براث تعيين شد. ميزان رشد و بيان ژنهاي
بررسي شد.استراگول به عنوان اصليترين ماده تشكيل دهنده اسانسشناسايي شد. قطر ذرات نانوامولسيون به طور متوسط MIC غلظتهاي مختلف تحت
MBC 0ميليگرم در ميليليتر و /33 ±0/ 0 و 07 /58 ±0/ اسانس و نانوامولسيون، به ترتيب، 11 MIC 50 نانومتر و پتانسيل زتا 30 - ميليولت بود. مقادير
0ميليگرم در ميليليتر به دست آمد. نانوامولسيون نسبت به اسانس خالص داراي اثر مهاركنندگي بيشتري در /38 ±0/ 0 و 15 /65 ±0/ معادل، به ترتيب، 20
به ترتيب stx2A و stx1A منجر به كاهش نسخهبرداري از MIC برابر رشد باكتري بود. در پايان دوره 72 ساعته، تيمار با نانوامولسيون در غلظت 75 درصد
2/ 1 و 02 / در مقايسه با شاهد به ترتيب 91 stx و 2 stx اسانس،ميزاننسخه برداري از 1 MIC 4 برابر گرديد درحالي كه در غلظت 75 درصد / 3 و 10 / برابر 75
برابر كاهش يافت. بيشتر بودن فعاليت مهاركنندگي نانوامولسيون اسانس ترخون در مقايسه با اسانس خالص در برابر رشد و توليد شيگاتوكسين اشرشياكلي
پتانسيل آن را براي كاربرد به عنوان نگهدارنده خوراكي طبيعي و نيزراهحلي جهت مشكل جهاني ظهور ميكربهاي مقاوم به آنتيبيوتيك نشان ميدهد
|
Researchers
|
maryam azizkhani (First researcher) , fahimeh tooryan (Second researcher) , poolin shohreh (Third researcher) , razieh partovi (Fourth researcher) , Mohammad Hassan Shahavi (Fifth researcher)
|