Title
|
بررسي آلودگي همبرگرهاي توزيع شده در شهرستان فومن به تك ياخته ساركوسيستيس
|
Type
|
Presentation
|
Keywords
|
ساركوسيستيس، همبرگر، شهرستان فومن، ميكروكيست
|
Abstract
|
مقدمه: آلودگي انساني به گونه هاي Sarcocystis مي تواند ناشي از مصرف گوشت خام يا نيم پز، مانند همبرگر، باشد كه حاوي انگل هاي كپسوله شده است. مواد و روش ها: اين مطالعه مقطعي بين ماه هاي فروردين تا شهريور 1401 در شهر فومن، ايران انجام شد. در مجموع 182 نمونه همبرگر شامل دو نوع همبرگر سنتي و صنعتي جمع آوري گرديد. نتايج: از مجموع 182 نمونه همبرگر از انواع مختلف، 34% از آن ها به گونه هاي Sarcocystis آلوده بودند. نرخ آلودگي در همبرگرهاي صنعتي و سنتي به ترتيب 21.5% و 56% بود. به طور چشمگيري تفاوت آماري معناداري بين همبرگرهاي سنتي و صنعتي آلوده به Sarcocystis مشاهده شد .(p < 0.05) در ميان دو گروه متمايز از 182 همبرگر، روش هضم ميكروسكوپي حضور برادي زوئيت هاي Sarcocystis را در تمام 51 همبرگر سنتي آلوده و 19 همبرگر صنعتي مثبت نشان داد. با اين حال، در روش اسمير ، فقط 33 نمونه مثبت در همبرگرهاي سنتي و 12 نمونه مثبت در همبرگرهاي صنعتي شناسايي شد و تفاوت آماري معناداري بين كارايي اين دو روش مشاهده گرديد .(p < 0.05) آلودگي با كيست هاي انگل ماكروسكوپي در هيچ يك از نمونه هاي همبرگر مشاهده نشد. به طور مشابه، ارتباط آماري معناداري بين درصد محتواي گوشت و نرخ آلودگي در همبرگرهاي صنعتي يافت نشد (p > 0.05) . نتيجه گيري: با توجه به فراواني بالاي ميكروكيست هاي Sarcocystis در همبرگرهاي خام منجمد، توصيه مي شود اين محصول غذايي كاملاً پخته شده و از مصرف آن در حالت نيم پز خودداري شود.
|
Researchers
|
emad ahmadiara (First researcher) , َAmin Rahimzadeh (Second researcher) , Shohreh Alian Samakkhah (Third researcher)
|