Research Info

Home \بررسی آلودگی همبرگرهای توزیع ...
Title بررسي آلودگي همبرگرهاي توزيع شده در شهرستان فومن به تك ياخته ساركوسيستيس
Type Presentation
Keywords ساركوسيستيس، همبرگر، شهرستان فومن، ميكروكيست
Abstract مقدمه: آلودگي انساني به گونه هاي Sarcocystis مي تواند ناشي از مصرف گوشت خام يا نيم پز، مانند همبرگر، باشد كه حاوي انگل هاي كپسوله شده است. مواد و روش ها: اين مطالعه مقطعي بين ماه هاي فروردين تا شهريور 1401 در شهر فومن، ايران انجام شد. در مجموع 182 نمونه همبرگر شامل دو نوع همبرگر سنتي و صنعتي جمع آوري گرديد. نتايج: از مجموع 182 نمونه همبرگر از انواع مختلف، 34% از آن ها به گونه هاي Sarcocystis آلوده بودند. نرخ آلودگي در همبرگرهاي صنعتي و سنتي به ترتيب 21.5% و 56% بود. به طور چشمگيري تفاوت آماري معناداري بين همبرگرهاي سنتي و صنعتي آلوده به Sarcocystis مشاهده شد .(p < 0.05) در ميان دو گروه متمايز از 182 همبرگر، روش هضم ميكروسكوپي حضور برادي زوئيت هاي Sarcocystis را در تمام 51 همبرگر سنتي آلوده و 19 همبرگر صنعتي مثبت نشان داد. با اين حال، در روش اسمير ، فقط 33 نمونه مثبت در همبرگرهاي سنتي و 12 نمونه مثبت در همبرگرهاي صنعتي شناسايي شد و تفاوت آماري معناداري بين كارايي اين دو روش مشاهده گرديد .(p < 0.05) آلودگي با كيست هاي انگل ماكروسكوپي در هيچ يك از نمونه هاي همبرگر مشاهده نشد. به طور مشابه، ارتباط آماري معناداري بين درصد محتواي گوشت و نرخ آلودگي در همبرگرهاي صنعتي يافت نشد (p > 0.05) . نتيجه گيري: با توجه به فراواني بالاي ميكروكيست هاي Sarcocystis در همبرگرهاي خام منجمد، توصيه مي شود اين محصول غذايي كاملاً پخته شده و از مصرف آن در حالت نيم پز خودداري شود.
Researchers emad ahmadiara (First researcher) , َAmin Rahimzadeh (Second researcher) , Shohreh Alian Samakkhah (Third researcher)