Research Info

Home \تعیین درصد عضله اسکلتی در ...
Title تعيين درصد عضله اسكلتي در فرآورده ناگت مرغ با استفاده از بافت شناسي و نرم افزار Image J
Type Presentation
Keywords بافت شناسي، ناگت مرغ، Image J، فرآورده گوشت ي
Abstract با توجه به افزايش مصرف فرآوردههاي گوشتي در سالهاي اخير، روشهاي بررسي كيفيت اين محصولات نيز مورد توجه قرار گرفته است. هدف در سنجش ميزان عضلات اسكلتي در فرآورده ناگت مرغ بود. براي اين كار تعداد Image J مطالعه حاضر، بررسي توان آزمون بافتشناسي و نرم افزار 10 نمونه فرآورده ناگت مرغ با ميزان دقيق عضلات اسكلتي بهكار رفته در توليد آن توسط شركت پروتئين گستر سينا آماده و به آزمايشگاه بافت شناسي دانشكده دامپزشكي دانشگاه بوعلي سينا منتقل شد. محصولات كدبندي شدند. سپس نمونه برداري براساس استانداردهاي ملي ايران 9868 و 6103 انجام و جهت تثبيت به مدت 24 الي 48 ساعت در داخل محلول فرمالين 10 درصد بافري قرار گرفتند. پس از تثبيت، نمونه ها وارد مراحل پاساژ بافتي )آبگيري، شفاف سازي با گزيلول و آغشتگي به پارافين( شده و سپس 5 ميكرومتر تهيه و با استفاده از روش هماتوكسيلين-ائوزين رنگآميزي - بلوكهاي پارافيني تهيه شدند. از بلوكهاي حاصل برشهايي با ضخامت 7 مورد آناليز تصويري ImageJ/FIJI (V. 1.53c) شدند. لامها پس از خشك شدن توسط دستگاه اسكنر لام ثبت و تصاوير حاصل به وسيله نرم افزار قرار گرفت. با استفاده از نرمافزارهاي آماري، نتايج حاصل با ميزان درصد اعلامي توسط كارخانه مقايسه گرديد. نتايج نشان دهنده عدم اختلاف از اين رو ميتوان چنين .)p > معنيدار نتايج به دست آمده از آناليز تصويري با ميزان اعلامي توسط كارخانه سازنده فرآورده ناگت مرغ بود ) 0.05 توان سنجش ميزان عضلات اسكلتي در فرآورده Image J نتيجهگيري كرد كه استفاده از روش بافت شناسي و آناليز تصويري با استفاده از نرم افزار ناگت مرغ را دارد.
Researchers Bahman Yarvari (First researcher) , ali kalantari (Second researcher) , Mohammadreza Pajohi Alamoti (Third researcher) , mohammad babaei (Fourth researcher) , arya seifi nahavandi (Fifth researcher) , Azin beyranvand (Not in first six researchers)