Research Info

Home \مروری بر توسعه ی صنعت بسته ...
Title مروري بر توسعه ي صنعت بسته بندي مواد غذايي و روشهاي نوين آن
Type Article
Keywords بسته بندي هوشمند ،بسته بندي فعال ،بسته بندي نوين
Abstract حفظ كيفيت و ايمني مواد غذايي و به طبع آن حفظ سلامتي افراد از ديرباز تاكنون يكي از دغدغه هاي مهم بشر بوده است. يكي از راهكارهاي كارآمد براي حل اين مشكل، روي آوردن به بسته بندي مواد غذايي است. شناخت ماهيت مواد غذايي مختلف، پيدايش منابع در دسترس و ايمن و آگاهي از انتظارات مصرف كننده سبب شد تا بسته بندي ها از يك پوشش ساده به بسته بندي هاي مدرن امروزي با عملكردهاي پيشرفته تبديل شوند. ساخت بسته بندي مناسب هر محصول، علاوه بر حفظ كيفيت و سلامت محصول، مي تواند از حجم ضايعات مواد غذايي كه در اثر نگهداري نامطلوب به وجود مي آيد بكاهد. امروزه پلاستيك ها كاربرد گسترده تري نسبت به ساير مواد در صنعت بسته بندي دارند و از آن جايي كه اين مواد از مشتقات نفتي هستند و علاوه بر مصرف سوخت هاي فسيلي، ساليان سال در محيط باقي مانده و از منابع تجديد ناپذير به شمار مي آيند، روزبه روز نگراني هاي زيست محيطي درباره ي آن ها بيشتر مي شود. در اين مقاله به مرور جنس هاي مختلفي كه تاكنون در صنعت بسته بندي به كار رفته، مزايا و معايب آن ها و شناخت كلي تكنيك ها و روش هاي نوين دربسته بندي مواد غذايي مي پردازيم. همچنين توجه ويژه اي به بررسي بسته بندي هاي نوين شده است كه در مقايسه با بسته بندي هاي رايج كنوني در كشور، ويژگي هاي مطلوب گسترده تري دارند. علي رغم اين ويژگي ها همچون حفظ بهتر كيفيت محصول و بازار پسندي بالا، در كشور ما هنوز به طور گسترده صنعتي سازي نشده است. براي جمع آوري اين مطالب از اوايل شهريورماه 1401 تا اواخر آذر ماه 1401 تعداد 196 مقاله از موتورهاي جستجوگر MDPI، ScienceDirect، Google Scholar، CiteSeerx، Springer، سيويليكا و پايگاه مركز اطلاعات علمي جهاد دانشگاهي (SID) دريافت و مطالعه شد كه از بين آن ها 108 منبع مورد استفاده قرار گرفت.
Researchers Aida Eskandary (First researcher) , Nagin Ramezani Matin (Second researcher) , Sara Seif (Third researcher) , Mohammadreza Pajohi Alamoti (Fourth researcher)