Title
|
تشخيص نوع گوشت مورد استفاده در انواع گوشت چرخ كرده عرضه شده در سطح استان البرز به روش PCR زمان واقعي
|
Type
|
Thesis
|
Keywords
|
پي سي آر، تشخيص تفريقي، فرآورده گوشتي، گوشت چرخ كرده
|
Abstract
|
گوشت و فرآورده هاي گوشتي، تامين كننده هاي اصلي پروتئين بدن بوده كه بيان گر اهميت مصرف آن ها در تغذيه انسان مي باشد. سوءاستفاده ي برخي از توليدكنندگان موادغذايي، موجب توجه بيشتر به تركيبات تشكيل دهنده ي محصولات غذايي گوشتي شده است. از اين رو بر چسب گذاري صحيح محصولات به خصوص در محصولات فرآوري شده كه توانايي تشخيص يك جزء از ساير اجزا دشوار است، از اهميت ويژه اي برخوردار مي باشد هدف از اين مطالعه بررسي و شناخت گوشت هاي غير مجاز در انواع گوشت چرخ كرده بسته بندي شده ي عرضه شده دراستان البرز و تشخيص دقيق گونه هاي حيوانات اهلي و طيور به روش PCR زمان واقعي مي باشد
نمونه گيري به صورت تصادفي انجام شد و تعداد 40 نمونه به مقدار هركدام 250 گرم در مجاورت يخ با رعايت شرايط زنجيره سرما به آزمايشگاه مولكولي منتقل وتا زمان استخراج DNA درفريزر با دماي 20- درجه سانتي گراد نگهداري شد و واكنش Taqman real time PCR براي تشخيص گوشت گونه هاي مختلف در 40 نمونه گوشت چرخ كرده به كار رفت. نتايج نشان داد كه 100 % نمونه هاي گوشت چرخ كرده حاوي گوشت گاو بودند، همچنين گوشت گوسفند84% در نمونه ها مشاهده شد، اما 33/86% نمونه ها حاوي گوشت مرغ بودند. اما هيچ كدام ازآنها حاوي گوشت بز و اسب و خوك نبودند.
|
Researchers
|
Sedigheh Mosahaneh (Student) , fahimeh tooryan (Primary advisor) , maryam azizkhani (Advisor) , Shohreh Alian Samakkhah (Referee)
|