Title
|
بررسي عملكرد دست اندركاران مواد غذايي در خصوص ايمني غذا در مراكز عرضه
|
Type
|
Presentation
|
Keywords
|
مواد غذايي، ايمني، مراكز عرضه، عملكرد
|
Abstract
|
بهداشت و ايمني مواد غذايي به عنوان يك اصل مهم در پيشگيري انسان از ابتالي به بيماري ها و حفظ محيط از نظر
آلودگي محسوب مي گردد. مواد غذايي در آشپزخانه ها و اماكن تهيه غذا به داليل زيادي از جمله دستكاري فراوان در ماده غذايي در يك مكان محدود، استفاده از مواد خام متنوع، فشار كار زياد براي توليد و تهيه غذا در كوتاه ترين زمان و دسترسي افراد مختلف به ماده غذايي بسيار مستعد به انواع مخاطرات هستند. مطالعه حاضر بر روي 07 نفر از كاركنان مراكز عرضه غذا انجام شد. ميانگين ميزان عملكرد كاركنان در خصوص ايمني مواد غذايي در 077 درصد افراد در سطح خوب طبقه بندي شد. بيشترين درصد جوابهاي درست در كليد شماره پنج )استفاده از آب و مواد خام سالم و ايمن( برابر با )8/88 )% بود. عملكرد نامناسب در كليد شماره 3( پخت كامل غذا( بود كه بيشترين پاسخ هاي نادرست را داشت و 4/44 درصد كاركنان مراكز عرضه پاسخ درست داده بودند. آگاهي داشتن انسان از مسائل ايمني و بهداشت مواد غذايي مي تواند از مبتال شدن به بسياري از
بيماري ها و نيز در جلوگيري كردن از آلوده شدن مواد غذايي و محيط كمك كند. با توجه به نتايج مطالعه حاضر عليرغم عملكرد مناسب كاركنان مراكز عرضه غذا، اينكه بيش از 6/55 درصد افرادي كه مسئول مستقيم تهيه و نگهداري غذا هستند
پخت كامل غذا را نداند باعث نگراني است. به نظر مي رسد انجام مداخالت آموزشي و برگزاري دوره هاي آموزشي در زمينه موضوعات مورد ضعف و همچنين حساس سازي پرسنل به اين موضوع مورد نياز مي باشد
|
Researchers
|
Shohreh Alian Samakkhah (First researcher) , Yasaman Tabatabaie ranjbar (Second researcher) , fahimeh tooryan (Third researcher)
|