Title
|
أثيركنسانتره آب نارنج و پوشش كيتوزان حاوي اسانس شنبليله بر كيفيت و زمان ماندگاري فيله ماهي قزلآلاي رنگينكمان در مدت زمان نگهداري در يخچال
خواص آنتياكسيداني و حسي فيله ماهي قزلآلاي رنگين كمان
|
Type
|
Article
|
Keywords
|
اسانس، شنبليله، قزل آلاي رنگين كمان، كيتوزان، كنسانتره آب نارنج
|
Abstract
|
زمينۀ مطالعه: گياهان زيادي از جمله شنبليله و نارنج داراي تركيباتي با خواص آنتياكسيداني هستند كه ميتواند سبب افزايش مدت زمان ماندگاري مواد غذايي گردند. با توجه به اينكه ماهي از موادغذايي پرطرفدار در بين مصرف كنندگان ميباشد اما مستعد فسادپذيري سريع ميباشد. هدف: در اين مطالعه به منظور بهبود زمان ماندگاري فيله ماهي قزل آلا رنگين كمان در دماي يخچال از كنسانتره آب نارنج و پوشش كيتوزان غني شده با اسانس شنبليله استفاده شد. ،)TBA( )، تيوباربيتوريك اسيد TVN ، بازهاي نيتروژني فرار( PH( روز در دماي يخچال از نظر شاخصهاي شميايي 32 تيمار در مدت 8 روشكار :در مطالعه حاضر (قدرت RP -پيكريل هيدرازيل) و 3 - دي فنيل 2 و 2( DPPH )) ويژگي حسي مورد ارزيابي قرار گرفتند. آزمون FFA( )، اسيدهاي چرب آزاد PV( ميزان پراكسيد كاهندگي) به منظور بررسي خاصيت آنتياكسيداني انجام گرديد. درصد و غوطه ور شده در كنسانتره آب نارنج، در شاخصهاي 2 نتايج: بر اساس نتايج آماري، فيله ماهي پوشش داده شده با كيتوزان غني شده با اسانس شنبليله (بوتيليتد BHT بيشترين اثر مهاري بعد از DPPH). در آزمون P>5/55 شيميايي كمترين اعداد را به خود اختصاص داده و اختلاف معنيداري با گروه كنترل، داشت ( ميزان جذب نوري نمونه پوشش داده شده با كيتوزان حاوي RPدرصد بود. در آزمون 2 و بعد از آن فلفل سياه 3/19 هيدروكسي تولوئن)، مربوط به آب نارنج با بريكس ). نتايج ارزيابي حسي نيز نشان داد كه نمونه مذكور موجب بهبود شاخص P<5/55 اختلاف معنيداري را نشان نداد ( BHT اسانس شنبليله و كنسانتره آب نارنج با حسي طي مدت زمان نگهداري نسبت به گروههاي ديگر و به ويژه گروه كنترل گرديد. نتيجهگيري نهايي: با توجه به نتايج حاصله ميتوان بيان نمود كه استفاده از كنسانتره آب نارنج، پوشش كيتوزان و اسانس شنبليله بر كاهش روند اكسيداسيون فيله ماهي قزل آلا در دماي يخچال اثرات قابل ملاحظهاي داشته است.
|
Researchers
|
fahimeh tooryan (First researcher) , maryam azizkhani (Second researcher)
|