Title
|
فرمولاسيون نوشيدني تخميري پروبيوتيك برپايهي شير حاوي عصاره سبوس برنج
|
Type
|
Article
|
Keywords
|
سبوس برنج
|
Abstract
|
زمينه مطالعاتي: نظر به اينكه ماهيان هوور) Thunnus tonggol ( و گيدر ) Thunnus albacores )
به عنوان ماده خام براي تهيه كنسرو ماهي استفاده ميشوند، بنابراين شناسايي مناسبترين روش صيد
و شيوه نگهداري آنها به منظور حفظ ارزش تغذيهاي و كيفيت ماده خام ضروري ميباشد. هدف: در
مطالعه حاضر تركيبات تقريبي و كيفيت ماهيان تون هوور و گيدر تخليه شده در ساحل چابهار بر مبناي
نوع روش صيد و شيوه نگهداري در شناورهاي صيادي بررسي شدند. روش كار: پس از تخليه ماهيان
در ساحل، بلافاصله آنها را به آزمايشگاه مركزي دانشگاه دريانوردي چابهار انتقال داده و مقادير
تركيبات تقريبي )رطوبت، پروتئين، چربي و خاكستر( و شاخصهاي شيميايي كيفيت ) pH ، عدد
پراكسيد، تيوباربيتوريك اسيد، شاخص آنيزيدين، تري متيل آمين و ازت فرار تام( در اين ماهيان سنجش
شدند. نتايج: در ماهي هوور صيد شده با تور گوشگير و نگهداري شده دريخ به جز خاكستر، ميزان
رطوبت، پروتئين و چربي در مقايسه با ساير گروهها بهطور معناداري كمتر بود ) 05 / 0P< (. در ماهي
گيدر به جز رطوبت ساير تركيبات تقريبي بين گروههاي مختلف تفاوت معناداري نداشتند. از بين
شاخصهاي شيميايي ميزان pH به جز در ماهيان هوور صيد شده با تور گوشگير و نگهداري شده در
يخ و ماهيان گيدر صيد شده با قلاب و نگهداري شده در حالت انجماد در ساير گروهها با يكديگر
تفاوت معنيداري نداشت . مقدار عدد پراكسيد، تيوباربيتوريك اسيد و تري متيل آمين در گروههاي
صيد شده با روش قلاب و نگهداري شده در حالت انجماد نسبت به ساير گروهها به طور معناداري
پايينتر بود، اما شاخص آنيزيدين در تمام نمونههاي ماهيان با يكديگر تفاوت معناداري نداشت . ميزان
TVB-N در ماهيان هوور فاقد تفاوت معنادار و در ماهي گيدر به ميزان 53 / 1 ± 21 / 13 ميليگرم در
صدگرم در روش صيد با گوشگير و نگهداري در يخ بهطور معناداري بيشتر از ساير گروهها بود
( 05 / 0P< (. نتيجهگيري نهايي: در مجموع نتايج تحقيق نشان داد كه ماهيان هوور و گيدر صيد شده با
قلاب و نگهداري شده در حالت انجماد داراي ارزش تغذيهاي و كيفيت مناسبتري نسبت به بقيه
گروهها هستند.
|
Researchers
|
atefeh hamdani (First researcher) , maryam azizkhani (Second researcher)
|