Title
|
سنتز سبز نانوذرات اكسيد روي با استفاده از گياه تشنه داري (Scrophularia striata) و خصوصيت يابي آن
|
Type
|
Presentation
|
Keywords
|
نانوذره، اكسيد روي، سنتز سبز، گياه تشنه داري
|
Abstract
|
روش سنتز سبز نانوذرات با استفاده از عصاره گياهان، يك روش جديد، ارزان قيمت و دوستدار محيط زيست مي باشد. عصاره-هاي گياهي به دليل دارا بودن متابوليت هاي ثانويه قابليت احيا نمك هاي فلزي و ايجاد نانوذره هايي در سايز و شكل هاي مختلف و خواص ويژه را دارا هستند. استفاده از عصاره گياهي مي تواند باعث افزايش خواص آنتي بيوتيكي و درماني نانوذره شود. در اين تحقيق، نانوذرات اكسيد روي با استفاده از عصاره گياه تشنه داري (Scrophularia striata) سنتز شده و خصوصيات فيزيكي و شيميايي آن با استفاده از طيف سنجي مرئي-فرابنفش (UV-Vis Spec)، پراش اشعه ايكس (XRD)، طيف سنج مادون قرمز (FTIR)، ميكروسكوپ الكتروني روبشي ميدان گسيلي (FESEM) مورد بررسي قرار گرفت. تمامي آناليزهاي انجام شده تاييد كننده سنتز صحيح اين نانوذرات بوده است. نانو ذرات اكسيد روي سنتز شده به شكل مخروطي با ابعادي حدود 50 نانومتر بودند. همچنين تست FTIR نشان داد عصاره گياه تشنه داري علاوه بر قابليت احيا يون هاي فلزي و سنتز نانوذرات اكسيد روي را دارد همچنين به عنوان پوششي اطراف نانوذرات را مي گيرد كه به عنوان پايدار كننده نانوذرات عمل كرده و باعث افزايش خاصيت ضدباكتريايي نانوذرات اكسيد روي نيز خواهد شد.
|
Researchers
|
elaheh darvishi (First researcher)
|