Title
|
فناوري هاي نوين استخراج سلولز و همي سلولز از تفاله قهوه جهت مصرف در خوراك دام
|
Type
|
Presentation
|
Keywords
|
تفاله قهوه، سلولز، همي سلولز، خوراك دام، روش هاي نوين استخراج
|
Abstract
|
با توجه به كمبود خوراك دام و طيور در كشور سالانه ميليون ها دلار صرف واردات آن از كشور هاي خارجي مي گردد كه مي توان با تبديل انواع پسماند هاي حاصل از صنايع غذايي اين وابستگي را تا ميزان زيادي كاهش داد. هنگامي كه قهوه در آب استخراج مي شود، بيشتر تركيبات آبگريز، از جمله روغن، ليپيدها، تري گليسيريدها، اسيدهاي چرب و كربوهيدراتهاي نامحلول مانند سلولز و انواع قندهاي غيرقابل هضم در تفاله آن باقي مي مانند. در نتيجه استخراج سلولوز و همي سلولوز از تفاله قهوه و استفاده از مقادير معيني از آن به عنوان خوراك دام بخصوص براي نشخواركنندگان، علاوه بر امكان تنظيم جيره غذايي متعادل، نيازمند مصرف علوفه كمتر و صرفه اقتصادي بيشتر براي توليد كنندگان خواهد بود. از جمله روش هاي مورد استفاده در استخراج سلولوز و همي سلولوز از تفاله قهوه، سيستم تركيبي اسيد نيتريك اسيد استيك، روش - شيميايي و مكانيكي به وسيله دستگاه سوكسله و التراسونيك، هيدروليز اسيد رقيق، استخراج پلي ساكاريد ها با استفاده از اتو هيدروليز تفاله قهوه، استخراج پلي ساكاريد ها از تفاله قهوه با كمك مايكرويو با استفاده از آب فوق گرم و استخراج/ هيدروليز نيمه مداوم پودر قهوه مصرف شده با آب مادون بحراني مي باشد. در ميان روش هاي موجود در روش استفاده از آب فوق گرم و استخراج/ هيدروليز نيمه مداوم پودر قهوه مصرف شده با آب مادون بحراني، با افزايش دما درجه هيدروليز يا استخراج و ميزان كربوهيدرات استخراج شده افزايش مي يابد. و در روش استخراج پلي ساكاريد ها از تفاله قهوه با كمك مايكرويو با استفاده از آب فوق گرم بيشترين ميزان استخراج كربوهيدرات ها صورت مي گيرد.
|
Researchers
|
Maryam Hakimi Rad (First researcher) , Marzieh Moeinfard (Second researcher) , Mohsen Jahanshahi (Third researcher) , Mohammad Hassan Shahavi (Fourth researcher)
|