Research Info

Home \بررسی اثرات محافظتی عصاره ...
Title بررسي اثرات محافظتي عصاره هيدروالكلي ميوه گياه كپر (Capparis spinosa) بر مسموميت عصبي ناشي از مونوسديم گلوتامات در موش صحرايي
Type Presentation
Keywords مونوسديم گلوتامات، Capparis spinosa ، نوروتوكسيسيتي، هيستوپاتولوژي، بيوشيميايي، موش صحرايي
Abstract مونوسديم گلوتامات (MSG) يكي از افزودني هاي خوراكي معمول مي باشد كه براي طعم دهي مواد غذايي مورد استفاده قرار مي گيرد. مطالعات متعدد بيانگر عوارض سمي اين ماده در بافت هاي مختلف بدن از جمله بافت عصبي مي باشند. كپر (CA) به نام علمي Capparis spinosa يكي از رايج ترين گياهان دارويي است كه به طور گسترده براي درمان بسياري از بيماري هاي انسان استفاده مي شود. در مطالعه حاضر ، اثر عصاره هيدروالكلي ميوه گياه كپر (CAE) را بر نوروتوكسيسيتي ناشي از MSG در موش صحرايي مورد بررسي قرار گرفت. براي اين منظور ، 18 عدد موش صحرايي به 3 گروه آزمايشي كنترل (نرمال سالين) ، گروه MSG (4 گرم /كيلوگرم) و گروه MSG+CAE (عصاره با دوز 400 ميلي گرم /كيلوگرم علاوه بر MSG با دوز 4 گرم /كيلوگرم) تقسيم شدند. همه گروه ها داروها را با روش گاواژ به مدت 14 روز دريافت نمودند. در پايان آزمايش ، نمونه هاي بافت مغز براي ارزيابي هيستوپاتولوژيك و نمونه برداري سرمي جهت ارزيابي ظرفيت آنتي اكسيداني تام (TAC) سرم جمع آوري شدند. نتايج نشان داد كه MSG با دوز 4 گرم بر كيلوگرم به مدت 14 روز سبب بروز تغييرات دژنراتيو در بافت مغزي شده است. اين تغييرات شامل دژنراسيون نروني قابل توجه، كاهش تعداد نورون ها و ادم بود. دريافت همزمان CAE سبب كاهش قابل ملاحظه شدت اين تغييرات در بافت مغز شد(p<0.05). همچنين ارزيابي بيوشيميايي سرم، بيانگر كاهش قابل توجه TAC در گروه دريافت كننده MSG در مقايسه با گروه كنترل بود (p<0.05). دريافت CAE بطور قابل ملاحظه اي از اين كاهش جلوگيري كرده بود (p<0.05). از نتايج اين مطالعه مي توان چنين نتيجه گيري كرد كه CAE احتمالا به واسطه دارا بودن قدرت آنتي اكسيداني بالا با كاهش آسيب اكسيداتيو ناشي از MSG سبب كاهش آثار سمي آن بر بافت مغز مي شود.
Researchers Navideh Mirzakhani (First researcher)