Research Info

Home \تاثیر کنستانتره آب نارنج و ...
Title تاثير كنستانتره آب نارنج و پوشش خوراكي كيتوزان غني شده با اسانس فلفل سياه بر بهبود خواص آنتي اكسيداني و حسي فيله ماهي قزل آلاي رنگين كمان
Type Article
Keywords ارزيابي حسي، فلفل سياه، كيتوزان، ماهي قزل آلا، نارنج
Abstract تمايل به استفاده از نگهدارنده­هاي طبيعي و جايگزين كردن آنها به جاي نگهدارنده­هاي شيميايي سبب گرديده است مطالعات مختلفي در مورد تركيبات طبيعي داراي خواص آنتي اكسيداني و ميكروبي مانند اسانس ها صورت پذيرد. در پژوهش حاضر اثرات كنسانتره آب نارنج و پوشش كيتوزان حاوي اسانس فلفل سياه بر فساد شيميايي فيله ماهي قزل آلاي رنگين كمان نگهداري شده در يخچال مورد سنجش قرار گرفت. نمونه ها به 8 گروه تقسيم شدند و در دوره زماني 12 روزه شاخص هاي pH، بازهاي نيتروژني فرار، تيوباربيتوريك اسيد، ميزان پراكسيد، اسيدهاي چرب آزاد و ارزيابي حسي مورد بررسي قرار گرفتند. همچنين نمونه ها از نظر فعاليت آنتي اكسيداني به روش DPPH (دي فنيل پيكريل هيدرازيل) و RP (قدرت احياكنندگي) ارزيابي گرديدند. با بررسي نتايج مشخص گرديد كه نمونه شاهد نسبت به ساير تيمارها به صورت معناداري افزايش روند شاخص هاي اكسايشي و حسي را نشان داد و در نمونه هاي پوشش داده شده نيز نمونه ماهي داراي كيتوزان، كنسانتره آب نارنج و اسانس فلفل سياه كمترين ميزان شاخص­ها را نسبت به بقيه به خود اختصاص داد. از نظر مهار راديكال DPPH، كنسانتره آب نارنج با بريكس39/1 و درصد مهار 9/66% و اسانس فلفل2% با درصد مهار 1/64% توانايي بيشتري داشته­اند. در بررسي فساد اكسايشي و ارزيابي حسي در تمامي آزمون­ها نمونه كيتوزان به همراه اسانس فلفل و كنسانتره آب نارنج با كسب امتياز 2/7 از پانل ارزيابي حسي بهتر از ساير تيمارها ارزيابي شد. نتايج حاصله نشان دهنده تاثير مثبت كنسانتره آب نارنج و پوشش كيتوزان داراي اسانس فلفل سياه در مدت زمان نگهداري بر كيفيت فيله ماهي قزل آلاي رنگين­كمان مي باشد.
Researchers fahimeh tooryan (First researcher) , maryam azizkhani (Second researcher)