Research Info

Home \غنیسازی غذای انرژی زا با ...
Title غنيسازي غذاي انرژي زا با استفاده از صمغهاي بومي ايران
Type Article
Keywords انرژي زا، غذا، صمغ
Abstract فرايند غنيسازي به منظور بهبود وضعيت دريافت ريزمغذيها در جامعه هدف اجرا ميشود. هدف از انجام اين مطالعه، توليد ماده غذايي انرژيزا و غني شده با ريزمغذيها با استفاده از دو صمغ دانه شاهي و زدو و بررسي تاثير صمغها بر ماندگاري و بازيابي مواد معدني و ويتامينها بود. فرمولاسيون شامل پودر گوشت، پودر سويا، روغن، ويتامينهاي محلول در چربي و مواد معدني (آهن و روي) و كلريدسديم بود. از ميان فرمولاسيونهايي كه بالاترين ميزان انرژي و ويسكوزيته را داشتند، 5 مورد انتخاب و ميزان مواد معدني، عناصر آهن و روي، ويتامينهاي A ،D ،E و K و ميزان فعاليت آبي اندازهگيري شد. يك فرمول با 92/0 %صمغ دانه شاهي و 23/1 %صمغ زدو بالاترين ميزان انرژي و ويسكوزيته را داشت. دادههاي اين مطالعه نشان داد كه حضور صمغها موجب حفظ محتواي ويتامينهاي محلول در چربي در نمونهها ميگردد و تفاوت معناداري ميان ميزان ويتامينهاي A ،D ، E و K در روز صفر و 14 وجود ندارد ليكن در نمونه كنترل ميزان ويتامينهاي ذكر شده كاهش يافت. پاسخ حاصل از حضور همزمان صمغ زدو و دانه شاهي در فرمولاسيون غذاي انرژيزا نشان داد كه نوع و غلظت صمغ تاثيري بر حفظ مواد معدني (آهن و روي) ندارد. بهترين فرمولاسيون در اين مطالعه حاوي 25/35 %پروتئين و 5/0 %مواد معدني بود كه ميتواند 03/277 كيلوكالري انرژي، كل ميزان مورد نياز روزانه ويتامين A ،D و E ،5/62 %ميزان مورد نياز روزانه ويتامين K و 100 %ميزان مورد نياز روزانه به عناصر آهن و روي را تامين نمايد.
Researchers Amirhossein Razjoo (First researcher) , maryam azizkhani (Second researcher) , Reza Esmaeilzadeh Kenari (Third researcher)