Research Info

Home \مطالعه تقلبات شیر خام تحویل ...
Title مطالعه تقلبات شير خام تحويل شده به كارخانه هاي لبني استان مازندران
Type Article
Keywords تقلبات ،شير خام، كارخانه هاي لبني، مازندران
Abstract شير تنها ماده شناخته شده درطيعت است كه مي تواند نياز بدن را به طوركامل و متعادل تا سن 6 ماهگي تامين كند. شير به دليل دارا بودن مواد مغذي محيط بسيار مناسبي براي رشد انواع باكتري ها و مستعد فساد مي باشد، از اين رو برخي افراد سودجو با افزودن برخي مواد سعي در جلوگيري از فاسد شدن شير و يا سالم جلوه دادن شير فاسد دارند. لذا بررسي شيرهاي توليد شده از نظر وجود تقلبات همواره ضروري است. در اين مطالعه، تعداد 120 نمونه شير از شيرهاي ورودي به كارخانجات لبني استان مازندران، در طي فصول گرم و سرد سال اخذ گرديد. بر روي ماده خشك، دانسيته، پروتئين و چربي شيرها مورد ارزيابي قرار گرفت. همچنين براي پي ،pH ، نمونه ها شاخص هايي نظير نقطه انجماد، اسيديته بردن به تقلبات صورت گرفته آزمون هايي جهت شناسايي مواد شوينده، فرمالين، نمك، آب اكسيژنه، آب و جوش شيرين افزوده شده روي نمونه هاي اسيديته و ماده خشك در فصول ،pH ، شير انجام شد. نتايج نشان داد كه اختصاصات شيرهاي توليد شده از قبيل دانسيته، نقطه انجماد، پروتئين، چربي سرد و گرم سال اختلاف آماري معني داري با يكديگر ندارند. تقلبات در شيرهاي ورودي به كارخانجات در فصل سرد سال مربوط به اضافه كردن 1 درصد و / 3درصد، فرمالين 6 / 3 درصد، آب اكسيژنه 3 / 1 درصد، و در فصل گرم سال مربوط به مواد شوينده 3 / دترجنت و آب اكسيژنه به ميزان 6 11 درصد بود. مقايسه وقوع تقلبات در شير طي فصول سرد و گرم سال نشان داد كه ميزان اين تقلبات در فصول گرم سال به مراتب / جوش شيرين 6 نتايج نشان داد كه تقلب در شيرهاي توليد شده در استان مازندران وجود داشته و در فصول گرم به مراتب .(P<0/ بيشتر از فصول سرد سال است ( 05 بيشتر از فصول سرد است.
Researchers arash ebadi (First researcher) , mojtaba bonyadian (Second researcher) , maryam vali (Third researcher) , fahimeh tooryan (Fourth researcher) , zahra hashemi (Fifth researcher)