Title
|
بررسي تاثير ضدميكروبي و ضد اكسايشي نانوامولسيون اسانس ليموترش
|
Type
|
Thesis
|
Keywords
|
ضدميكروبي، ضد اكسايشي، نانوامولسيون، ليموترش
|
Abstract
|
اﯾﻦ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﺑﺎ ﻫﺪف ﺗﻬﯿﻪ ﻧﺎﻧﻮاﻣﻮﻟﺴﯿﻮن اﺳﺎﻧﺲ ﻟﯿﻤﻮﺗﺮش و ﺑﺮرﺳﯽ ﺧﺼﻮﺻﯿﺎت ﺿﺪ ﻣﯿﮑﺮوﺑﯽ و آﻧﺘﯽ اﮐﺴﯿﺪاﻧﯽ اﻧﺠﺎم ﮔﺮﻓﺖ. ﻟﯿﻤﻮﺗﺮش ﯾﻪ دﻟﯿﻞ ﺧﻮاص ﺿﺪ ﻣﯿﮑﺮوﺑﯽ و آﻧﺘﯽ اﮐﺴﯿﺪاﻧﯽ ﻗﻮي ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﺟﺎﯾﮕﺰﯾﻦ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺑﺮاي ﺗﺮﮐﯿﺒﺎت ﺷﯿﻤﯿﺎﯾﯽ در ﻣﻮاد ﻏﺬاﯾﯽ ﻣﻮرد ﺗﻮﺟﻪ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ اﺳﺖ. ﺑﺎ اﯾﻦ وﺟﻮد، ﺧﺼﻮﺻﯿﺖ ﻫﯿﺪروﻓﻮﺑﯽ و ﻓﺮار ﺑﻮدن اﺳﺎﻧﺲ ﮔﯿﺎه ﻣﻮﺟﺐ ﻣﺤﺪودﯾﺖ ﻫﺎﯾﯽ در اﺳﺘﻔﺎده از اﯾﻦ اﺳﺎﻧﺲ ﺷﺪه اﺳﺖ .ﯾﮑﯽ از روش ﻫﺎي ﺑﻪ ﺣﺪاﻗﻞ رﺳﺎﻧﺪن اﯾﻦ ﻣﻌﺎﯾﺐ اﺳﺎﻧﺲ ﻫﺎ، اﺳﺘﻔﺎده از ﻧﺎﻧﻮاﻣﻮﻟﺴﯿﻮن آﻧﻬﺎﺳﺖ ﮐﻪ ﺿﻤﻦ ﭘﺎﯾﺪاري ﺑﺎﻋﺚ اﻓﺰاﯾﺶ ﺧﻮاص ﺿﺪ ﻣﯿﮑﺮوﺑﯽ ﻣﯽ ﺷﻮد .ﺑﺪﯾﻦ ﻣﻨﻈﻮر، در اﯾﻦ ﭘﮋوﻫﺶ ﻧﺎﻧﻮاﻣﻮﻟﺴﯿﻮن ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از روش اوﻟﺘﺮاﺳﻮﻧﯿﮏ ﺑﺎ ﻣﺨﻠﻮط وزﻧﯽ ﻣﺨﻠﻮﻃﯽ از ﺳﻮرﻓﺎﮐﺘﺎﻧﺖ ﻫﺎ ﺗﻬﯿﻪ و اﻧﺪازه ٪5 وزﻧﯽ آب و ٪85 وزﻧﯽ اﺳﺎﻧﺲ ﻟﯿﻤﻮﺗﺮش، ٪10ﮐﺮدن از اﺟﺰاي اﺻﻠﯽ اﺳﺎﻧﺲ ﺑﻮدﻧﺪ .ﺳﭙﺲ ﻓﻌﺎﻟﯿﺖ ﻫﺎي γ Cerpinene و β Pienene ذرات ﻣﺸﺨﺺ ﺷﺪ. ﻟﯿﻤﻮﻧﻦ، ﺿﺪ ﻣﯿﮑﺮوﺑﯽ و آﻧﺘﯽ اﮐﺴﯿﺪاﻧﯽ اﺳﺎﻧﺲ و ﻧﺎﻧﻮاﻣﻮﻟﺴﯿﻮن ﺑﺮرﺳﯽ ﺷﺪ .در اﯾﻦ ﭘﮋوﻫﺶ، ﺧﻮاص آﻧﺘﯽ اﮐﺴﯿﺪاﻧﯽ FRAP و ﭘﺘﺎﻧﺴﯿﻞ اﺣﯿﺎي ﯾﻮن آﻫﻦ DPPHاﺳﺎﻧﺲ ﻟﯿﻤﻮﺗﺮش و ﻧﺎﻧﻮاﻣﻮﻟﺴﯿﻮن آن ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از رادﯾﮑﺎل آزاد اﻧﺪازه ﮔﯿﺮي ﺷﺪ و ﻧﺸﺎن داد ﮐﻪ ﻧﺎﻧﻮاﻣﻮﻟﺴﯿﻮن ﺣﺎوي اﺳﺎﻧﺲ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ اﺳﺎﻧﺲ آزاد داراي ﺑﯿﺸﺘﺮﯾﻦ ﺧﺎﺻﯿﺖ آﻧﺘﯽ اﮐﺴﯿﺪاﻧﯽ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ .ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﻧﺘﺎﯾﺞ ﺣﺎﺻﻞ از آزﻣﻮن ﻣﯿﮑﺮوﺑﯽ ﺑﻪ روش ﻣﯿﮑﺮوداﯾﻠﻮﺷﻦ ﻧﺸﺎن داد، ﺗﺎﺛﯿﺮ اﺳﺎﻧﺲ در دو ﺣﺎﻟﺖ آزاد و ﮐﭙﺴﻮﻟﻪ ﺷﺪه در ﺑﺮاﺑﺮ ﺑﺎﮐﺘﺮي ﻫﺎي ﮔﺮم ﻣﺜﺒﺖ ) اﺳﺘﺎﻓﯿﻠﻮﮐﻮﮐﻮس ارﺋﻮس و ﻟﯿﺴﺘﺮﯾﺎ ﻣﻮﻧﻮﺳﺎﯾﺘﻮﺟﻨﺲ ( ﺑﯿﺸﺘﺮ از ﺑﺎﮐﺘﺮي ﻫﺎي ﮔﺮم ﻣﻨﻔﯽ ) ﺷﯿﮕﻼ دﯾﺴﺎﻧﺘﺮي ، ﺳﺎﻟﻤﻮﻧﻼ اﻧﺘﺮﯾﺘﯿﺪﯾﺲ و اﺷﺮﯾﺸﯿﺎﮐﻠﯽ ( ﺑﻮد .ﺧﺎﺻﯿﺖ ﺿﺪ ﻣﯿﮑﺮوﺑﯽ اﺳﺎﻧﺲ ﺑﺎ ﻧﺎﻧﻮاﻣﻮﻟﺴﯿﻮن ﺗﻔﺎوت ﻣﻌﻨﯽ داري ﻧﺸﺎن داد .ﺑﻪ ﻃﻮري ﮐﻪ ﻧﺎﻧﻮاﻣﻮﻟﺴﯿﻮن ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ اﺳﺎﻧﺲ آزاد ﺑﯿﺸﺘﺮﯾﻦ ﺧﺎﺻﯿﺖ ﺿﺪ ﻣﯿﮑﺮوﺑﯽ را ﻧﺸﺎن داد. در ﺣﺎﻟﺖ ﮐﻠﯽ ﻧﺎﻧﻮاﻣﻮﻟﺴﯿﻮن در ﻣﻘﺎﯾﺴﻪ ﺑﺎ اﺳﺎﻧﺲ آزاد ﺧﺎﺻﯿﺖ ﺿﺪ ﻣﯿﮑﺮوﺑﯽ و آﻧﺘﯽ اﮐﺴﯿﺪاﻧﯽ ﺑﯿﺸﺘﺮي داﺷﺖ .
|
Researchers
|
Farideh Deylam (Student) , fahimeh tooryan (Primary advisor) , maryam azizkhani (Primary advisor) , razieh partovi (Advisor) , Mohammad Hassan Shahavi (Advisor) , hamidreza kazemeini (Referee)
|