Title
|
تشخيص تفريقي نوع گوشت مورد استفاده در گوشت كباب عرضه شده در رستوران هاي بين راهي استان خراسان شمالي با استفاده از Taqman Real Time PCR
|
Type
|
Thesis
|
Keywords
|
پروب تكمن، پي سي آر، تشخيص تفريقي، فرآورده گوشتي، كباب
|
Abstract
|
گوشت يكي از بهترين منابع پروتئين براي مصرف انسان است و به دليل طعم و مزه و ارزش تغذيه اي بالايي كه دارد در سراسر جهان مصرف مي شود. با توجه به افزايش قيمت و كاهش در دسترس بودن گوشت، ممكن است توليد كنندگان محصولات گوشتي مبادرت به تقلب نمايند. به همين دليل تقلب در محصولات گوشتي در سه دهه گذشته به موضوعي جدي در بحث غذا تبديل شده است. هدف از اين مطالعه تشخيص و شناسايي نوع گوشت ( گاو ، بره ، خوك ، مرغ ، الاغ و اسب) در كباب به عنوان يك غذاي گوشتي حلال عرضه شده در رستورانهاي بين راهي استان خراسان شمالي با استفاده از روش Taqman- real time PCR مي باشد. 30 نمونه خمير خام كباب كوبيده از رستوران هاي بين راهي جمع آوري شد . DNA از نمونه ها استخراج و Taqman real time PCR با استفاده از پرايمرهاي اختصاصي گونه هاي مورد نظر و دو نوع پروب پستانداران و طيور صورت گرفت. نتايج نشان داد كه اطلاعات مربوط به منبع گوشت مصرفي ادعا شده توسط توليد كننده براي 66/96% از نمونه ها صحيح نبوده و از 30 نمونه كباب بررسي شده در اين مطالعه تنها يك مورد به درستي توليد شده بود. به جز يك نمونه با نتيجه مثبت براي گوشت اسب، هيچ نمونه اي حاوي گوشت گونه هايي كه در غذا هاي حلال غير قانوني تلقي مي شود نبود. همه نمونه ها حاوي مقداري گوشت گاو بودند. در 66/86% از نمونه ها گوشت گوسفند به كار رفته بود اما 80 و 10% نمونه ها به ترتيب شامل گوشت مرغ و اسب يا مخلوطي از آنها به عنوان گوشت ارزان قيمت بودند.
|
Researchers
|
Sahar Porzahmat Shirvan (Student) , maryam azizkhani (Primary advisor) , Maryam Torabi (Advisor) , Mahyar Sharifan (Advisor) , fahimeh tooryan (Referee)
|