Title
|
بررسي اثرات نانو امولسيون روغن بذر گلگاوزبان بر رفتارهاي شبه اضطرابي
القاءشده با CUMS در موش
|
Type
|
Presentation
|
Keywords
|
اضطراب، روغن بذر گل گاوزبان، نانو امولسيون ليپيدي، استرس غيرقابل پيش بيني مزمن
|
Abstract
|
دف: اضطراب يكي از شايعترين بيماريهاي روانپزشكي است كه با بيماريهاي جدي همراه ميباشد. باوجود داروهاي ضد اضطراب، درمان آن داراي موانع متعددي نظير ناكارآمدي، عوارض جانبي، تأخير در شروع اثر و مقاومت درماني است، بنابراين
يافتن عوامل مؤثرتر ضروري ميباشد. محصوالت گياهي بهعنوان عوامل درماني پيشنهاد گرديدند. روغن بذرهاي گياهي بهدليل
غني بودن از اسيدهاي چرب غيراشباع ميتوانند در درمان اختالالت عصبي گزينه مناسبي باشند. از سوي ديگر نانو امولسيون
يكي از روشهايي است كه با افزايش حالليت چربيها منجر به افزايش فعاليت زيستي آنها ميشود. در اين مطالعه اثرات نانو امولسيون ليپيدي روغن بذر گلگاوزبان را بر رفتارهاي شبه اضطرابي موشهاي سوري در مدل )CUMS )بررسي كرديم.
مواد و روشها: در اين مطالعه ابتدا موشهاي سوري بهمدت 4 هفته تحت استرسهاي )بيحركتي، قفس خيس، قرار دادن قفس موش با زاويه ،44 وارونگي دوره روشنايي/خاموشي، محروميت از آب و غذا، جسم خارجي( قرار گرفتند. پس از القاي CUMS، موشها بهصورت تصادفي به 3 گروه )8=n )تقسيم شدند كه شامل CUMS، +011CUMS، CUMS041+ ميباشد. حيوانات
تحتتيمار، نانو امولسيون روغن را بهصورت روزانه و خوراكي 4 هفته دريافت كردند. تمامي حيوانات CUMS تا پايان هفته هشتم، استرسها را دريافت ميكردند. در انتهاي دوره، بهوسيله آزمون ماز بهعالوهاي شكل مرتفع رفتار شبهاضطرابي در تمامي گروهها مورد ارزيابي قرار گرفت.
يافتهها: در مقايسه با گروه كنترل، در گروه CUMS زمان حضور در بازوي باز كاهش پيدا كرد، هرچند معنيدار نبود. نانو امولسيون ليپيدي روغن بذر گلگاوزبان توانست بهطور وابسته به دوز، زمان حضور در بازوي باز را افزايش دهد، هرچند معنيدار
نبود.
نتيجهگيري: نانو امولسيون ليپيدي روغن بذر گلگاوزبان ميتواند داراي فعاليت ضد اضطرابي در موشهايي كه تحت استرس هستند باشد، اما پيشنهاد ميگردد بهمنظور بررسي دقيقتر، پارامترهاي ديگري از اين مدل با دوزهاي باالتري از نانو امولسيون
روغن نيز مورد ارزيابي قرار گيرد.
|
Researchers
|
fatemeh fathtabar (First researcher) , Akbar Hajizadeh Moghadam (Second researcher) , hakimeh gavzandarunkola (Third researcher) , Vahid Hasantabar (Fourth researcher)
|