Research Info

Home \ارتقای ویژگی های کیفی فیله ...
Title ارتقاي ويژگي هاي كيفي فيله مرغ با استفاده از بيوپليمر هاي ‏طبيعي حاوي تركيبات فنلي پوست نارنج طي دوره نگهداري در ‏يخچال ‏
Type Thesis
Keywords كليدواژه ها: آنتي اكسيداني، بيوپليمر، پوشش خوراكي، فيله مرغ، ضدميكروبي، مركبا
Abstract چكيده هدف از اين پژوهش، تعيين تاثير فعاليت ضدميكروبي و ضداكسايشي پوشش بيوپليمري (حاوي ‏ژلاتين، كيتوزان و نشاسته اصلاح شده) حاوي تركيبات فنلي پوست نارنج در فيله مرغ طي دوره نگهداري در ‏يخچال مي باشد. در اين مطالعه، تعداد كل ميكروارگانيسم ها (‏TVC‏)، باكتري هاي سايكروتروف، گونه هاي ‏سودوموناس، انتروباكترياسه، باكتري هاي اسيدلاكتيك، ‏pH، اسيديته (‏FFAs‏)، بازهاي نيتروژني فرار تام ‏‏(‏TVB-N‏)، عدد پراكسيد (‏PV‏)، افت قطره اي (‏Drip loss‏) و آزمون هاي حسي مورد ارزيابي قرار ‏گرفت. عصاره خالص پوست نارنج داراي مقدار قابل توجه اي تركيبات فنلي بود و فعاليت آنتي اكسيداني و ‏ضدميكروبي بالايي را در فيله مرغ نشان داد. در نمونه هاي فيله پوشش داده شده با عصاره خالص در مقايسه با ‏پوشش هاي بيوكامپوزيت بدون عصاره اثر بازدارندگي بالاتري در برابر رشد باكتري ها مشاهده شد. لازم به ذكر ‏است كه نمونه هاي تيمارشده با ژلاتين/كيتوزان/عصاره پوست نارنج داراي كمترين تعداد باكتري هاي ‏سايكروتروف در طول مدت نگهداري بودند. نمونه هاي تيمار شده با عصاره پوست نارنج و بيوپليمرهاي تركيب ‏شده با عصاره پوست نارنج در طي نگهداري در يخچال به طور معني داري تعداد سودوموناس كمتري در مقايسه ‏با ساير نمونه ها داشتند. باتوجه به داده هاي به دست آمده، عصاره خالص پوست نارنج رشد باكتري هاي ‏اسيدلاكتيك را نيز كاهش داد. به نظر مي رسد در بين تيمارها، نمونه هايي كه حاوي كيتوزان بودند در پايان زمان ‏نگهداري ‏pH‏ بالاتري داشتند. فيله هاي پوشش داده شده با بيوكامپوزيت هاي حاوي عصاره نارنج در مقايسه با ‏نمونه هاي كنترل، نمونه هاي پوشش داده شده با عصاره خالص پوست نارنج و يا پوشش هاي بيوكامپوزيتي بدون ‏عصاره پوست نارنج در طول مدت نگهداري به طور معني داري مقدار اسيديته، عددپراكسيد، محتواي ‏TVB-‎N‏ و افت قطره اي كمتري را نشان دادند. فعاليت پوشش ها به عنوان موانع ضدميكروبي و عوامل نگهدارنده ‏براي ويژگي هاي فيزيكوشيميايي به شرح زير بود:‏ ژلاتين/كيتوزان/عصاره پوست نارنج > نشاسته اصلاح شده/كيتوزان/عصاره پوست نارنج > ژلاتين/نشاسته ‏اصلاح شده/عصاره پوست نارنج مطابق نتايج مطالعه حاضر، پوشش هاي كامپوزيتي به كار رفته در اين تحقيق پتانسيل بالايي براي حفظ و بهبود ‏كيفيت فيله مرغ خام در زمان نگهداري در يخچال دارند.‏ كليدواژه ها: آنتي اكسيداني،
Researchers sara kavusi (Student) , maryam azizkhani (Primary advisor) , razieh partovi (Advisor)