Title
|
يون زدايي ظرفيتي جهت نمك زدايي از آب
|
Type
|
Speech
|
Keywords
|
يون زدايي، نمك زدايي، غشا
|
Abstract
|
كمبود آب شيرين در جهان موجب شده است تا بشر به دنبال راه هاي جديدي براي تامين آب مورد نياز خود باشد. يكي از اين منابع عظيم در دنيا، آب هاي شور هستند. حدود 98 درصد از آب هاي موجود بر روي كره زمين به صورت آب دريا و آب هاي لب شور هستند. وسعت اين منابع باعث شده تا بشر همواره به دنبال روش هاي مختلفي براي تبديل آب شور به آب شيرين باشد. از جمله پارامترهايي كه براي انتخاب روش شيرين سازي آب در نظر گرفته مي شود، بازدهي و هزينه لازم براي حذف نمك از آب شور است. مقدار نمك حل شده در آب دريا و آب هاي لب شور به ترتيب 35000 و 1000 ميلي گرم بر ليتر است. روش هاي مختلفي براي شيرين سازي و نمك زدايي آب هاي شور استفاده مي شود كه مهمترين آن ها عبارتند از: اسمز معكوس (RO)، الكترودياليز (ED) و انواع روش هاي حرارتي مثل: تراكم بخار (VC)، تقطير چند مرحله اي (MED) و تقطير ناگهاني چند مرحله اي (MSF). در اين ميان روش هاي اسمز معكوس و تقطير ناگهاني چند مرحله اي، نسبت به ساير روش ها، بيشتر مورد توجه بوده و حدود 90% آب هاي شور دنيا با استفاده از اين دو روش نمك زدايي مي شوند. يكي از روش هايي كه در دهه اخير توسعه پيدا كرده است، روش يون زدايي ظرفيتي است. در اين روش آب حاوي يون هاي نمكي از بين دو الكترود مختلف عبور داده مي شود و يون هاي مثبت و منفي نمك ها در نتيجه جذب توسط الكترودها از آب حذف شده و در نهايت آب خروجي عاري از هرگونه نمك خواهد بود.
|
Researchers
|
Foad Mehri (First researcher)
|