Title
|
آگاهي، نگرش و عملكرد دست اندركاران تهيه و توزيع غذا رستورانهاي بين راهي جاده هراز در ارتباط با ايمني و بهداشت مواد غذايي
|
Type
|
Article
|
Keywords
|
ايمني مواد غذايي، آگاهي، نگرش، عملكرد، رستوران
|
Abstract
|
زمينه و هدف: مطالعه حاضر از نوع مقطعي است كه به مدت سه ماه، از مهر ماه تا آذر ماه سال 1400 در بين 170 نفر از دست اندركاران تهيه
و توزيع غذا، با هدف بررسي ميزان آگاهي، نگرش و عملكرد در ارتباط با ايمني و بهداشت مواد غذايي در رستورانهاي بين راهي جاده هراز
انجام شد.
روش كار: ابزار جمع آوري اطلاعات، پرسشنامهاي كه شامل دو بخش سؤالات جمعيتشناختي محققساخته )سن، جنسيت، تحصيلات، نوع
شغل در رستوران، سابقه كار، محل سكونت، سابقه شركت در دورههاي آموزشي( و بخش مربوط به سؤالات سنجش آگاهي، نگرش و عملكرد
كه استاندارد سازمان بهداشت جهاني بود.
97 % افراد داراي سطح آگاهي خوب و از نظر نگرش 100 % افراد داراي نگرش مثبت و عملكرد 100 % افراد خوب بود. همچنين بين / نتايج: 1
سطح آگاهي با سن، سطح تحصيلات و سابقه شركت در دورههاي آموزشي رابطه آماري معنيداري وجود داشت.
25 سال و افراد داراي تحصيلات دانشگاهي و همچنين افراد داراي سابقه شركت در دورههاي - نتيجه گيري: بيشترين ميزان آگاهي در سن 40
آموزشي ديده شد. سطح آگاهي در كليد شماره چهار )نگهداري غذا در دماي ايمن( و از نظر نگرش و عملكرد كليد شماره 3 )پخت كامل غذا(
82 % از افراد سابقه شركت در دورههاي آموزشي را نداشتند، لزوم اجراي دورههاي آموزشي / كمترين ميانگين را داشتند. همچنين از آنجايي كه 4
مناسب و ايجاد انگيزه جهت افزايش بيشتر آگاهي و متعاقباً افزايش و بهبود نگرش و عملكرد توسط ارگانهاي زيربط ميتواند ارتقاء دهنده
وضع موجود باشد
|
Researchers
|
Yasaman Tabatabaie ranjbar (First researcher) , Shohreh Alian Samakkhah (Second researcher) , fahimeh tooryan (Third researcher)
|