Research Info

Home \بررسی آگاهی، نگرش و عملکرد در ...
Title بررسي آگاهي، نگرش و عملكرد در ارتباط با ايمني و بهداشت مواد غذايي در ميان دست اندركاران تهيه و توزيع غذا در رستوران هاي بين راهي جاده هراز
Type Thesis
Keywords Not Record
Abstract بهداشت و ايمني مواد غذايي به عنوان يك اصل مهم پيشگيري از ابتلاي انسان به بيماري ها و نيز حفظ محيط زيست محسوب مي گردد. هر ساله ميليون ها نفر از مردم سراسر جهان از بيماري هاي منتقله از طريق غذا رنج مي برند. مطالعه حاضر از نوع مقطعي است كه به مدت سه ماه، از مهر ماه تا آذر ماه سال 1400 در بين 170 نفر از دست اندركاران تهيه و توزيع غذا، با هدف بررسي ميزان آگاهي، نگرش و عملكرد در ارتباط با ايمني و بهداشت مواد غذايي در رستوران هاي بين راهي جاده هراز انجام شد. ابزار جمع آوري اطلاعات، پرسشنامه بود كه شامل دو بخش سؤالات جمعيت شناختي محقق ساخته (سن، جنسيت، ميزان تحصيلات، نوع شغل در رستوران، سابقه كار، محل سكونت، سابقه شركت در دوره هاي آموزشي) و بخش مربوط به سؤالات سنجش آگاهي، نگرش و عملكرد كه استاندارد سازمان بهداشت جهاني بود. نتايج مطالعه نشان داد كه 1/97 درصد افراد داراي ميزان آگاهي در سطح خوب و از نظر نگرش 100 درصد افراد داراي نگرش مثبت و عملكرد 100 درصد افراد خوب بود. همچنين رابطـه آماري معنيداري(05/0>P) بين ميزان آگاهي، سن، تحصيلات و سابقه شركت در دوره هاي آموزشي وجود داشت. بيشترين ميزان آگاهي در سن 40-25 سال و افراد داراي تحصـيلات دانشگاهي و همچنين افراد داراي سابقه شركت در دوره هاي آموزشي ديده شد. ميزان آگاهي در پانل شماره چهار (نگهداري غذا در دماي ايمن) كمترين ميانگين را داشت. از نظر نگرش و عملكرد پانل شماره 3 (پخت كامل غذا) كمترين ميانگين را داشتند. همچنين از آنجايي كه 4/82 % از افراد سابقه شركت در دوره هاي آموزشي مرتبط با بهداشت مواد غذايي را نداشتند، لزوم اجراي دوره هاي آموزشي مناسب و ايجاد انگيزه جهت افزايش بيشتر آگاهي و متعاقباً افزايش و بهبود نگرش و عملكرد توسط ارگان هاي زيربط مي تواند ارتقاء دهنده وضع موجود باشد.
Researchers Yasaman Tabatabaie ranjbar (Student) , Shohreh Alian Samakkhah (Primary advisor) , fahimeh tooryan (Advisor) , hamidreza kazemeini (Referee) , emad ahmadiara (Referee)