Research Info

Home \بررسی کیفیت آب مصرفی مرغداری ...
Title بررسي كيفيت آب مصرفي مرغداري هاي شهرستان نورآباد استان فارس و مناطق روستايي مجاور
Type Article
Keywords سختي آب، كلر، كيفيت آب، مرغداري.
Abstract كيفيت آب آشاميدني، يكي از مهمترين عواملي است كه ميتواند بر عملكرد جوجههاي پرورشي اثرگذار باشد. مطالعه حاضر به هدف بررسي رايجترين عوامل مؤثر بر كيفيت آب مرغداريها ميپردازد. اين مطالعه به روش مقطعي بر روي آب مصرفي مرغداريهاي شهرستان نورآباد استان فارس و روستاهاي مجاور آن در سه ماهه دوم سال 1311 و از آب 34 مرغداري با سه بار تكرار انجام شد. نمونههاي جمع آوري شده در ظروف پلاستيكي بلافاصله مورد آزمايش pH قرار گرفتند و براي ساير آزمايشات در دماي معمولي به آزمايشگاه منتقل شدند. بيشترين ميزان سختي كل ) ppm 0±1111/22 (، كلسيم ( ppm ±283/425 (، ميزان كل مواد جامد محلول ) ppm 1±1318/2 (، سديم ) ppm 0±221/25 ( و كلر ) ppm ±043/1/44 ( متعلق به آب منطقه باجگاه بود. در روستاي تلكهنه منيزيم آب ) ppm 0±281/22 ( به ميزان قابل توجهي بيش از ساير مناطق بود. pH آب شهرستان نورآباد كمتر از ساير 5( بود. از نظر سختي كل آب روستاي دم قنات براي آشاميدن طيور و مرغداريها مناسبتر از ساير مناطق و ميزان /12±4/ مناطق و در حدود خنثي ) 424 كل مواد جامد محلول آب هر 1 منطقه مورد ارزيابي مناسب تشخيص داده شد. در روستاهاي دم قنات و عربخليفه سفلي كلسيم آب از وضعيت مناسبتري برخوردار بود. در روستاهاي مال محمود، فهليان و تل كهنه منيزيم آب بيش از حد آستانه براي ماكيان بود. روستاي گازرگاه داراي مناسبترين وضعيت كلر آب بود. در تمام مناطق به غير از روستاي كلگاه سديم آب بيش از ppm 24 بود. مقادير pH 1 موجب كاهش بازدهي و عملكرد ماكيان / كمتر از 3 ميگردد. در هيچ يك از مناطق مورد ارزيابي pH 1 كمتر نبود. نتايج مطالعه حاضر بيانگر كيفيت نامطلوب آب شهرستان نورآباد است كه از طريق / آب از 3 راهكارهايي مانند استفاده از تركيبات اسيدي جهت زدودن رسوبات و تنظيم pH آب و همچنين استفاده از ارتوفسفاتها جهت سختيگيري آب توصيه ميگردد.
Researchers Saeed Salami (First researcher) , Kiavash Hushmandi (Second researcher) , Shohreh Alian Samakkhah (Third researcher)