Research Info

Home \شیوع باقیمانده های آنتی ...
Title شيوع باقيمانده هاي آنتي بيوتيكي در شير گاو مصرفي در ايران: مرور سيستماتيك و متاآناليز
Type Thesis
Keywords آنتي بيوتيك، باقيمانده، شير، شيوع، گاو
Abstract آنتي بيوتيك ها از جمله داروهايي هستند كه به ميزان زياد و حتي بي‎رويه در درمان دام ها توسط دامداران مورداستفاده قرار مي گيرند. به دنبال مصرف دارو اين تركيبات در دام ها و رعايت نكردن زمان پرهيز از مصرف در فراورده هاي دامي حضور پيدا كرده و به انسان منتقل مي شوند و موجب اختلالات متعددي در مصرف كننده خواهند شد. شير از جمله مواد غذايي است كه به ميزان زياد تحت تاثير آنتي بيوتيك هاي مورد استفاده در دام ها قرار مي گيرد. هدف از اين مطالعه تعيين شيوع باقيمانده هاي آنتي بيوتيكي در شير گاو مصرفي در ايران: مرور سيستماتيك و متاآناليز مي باشد. مقالات كار شده بر روي باقيمانده هاي آنتي بيوتيكي به ترتيب بيشترين فراواني از استان هاي بخش مركزي، غربي، شرقي و شمالي بودند و مقاله اي از استان هاي جنوب كشور در اين خصوص وجود نداشت. از نظر فصلي نيز بيشترين مقالات كار شده در اين حوزه در فصل زمستان و سپس تابستان، پاييز و بهار بود. برآورد شيوع كلي باقيمانده هاي آنتي بيوتيكي در شير گاو برابر با 21 درصد (فاصله اطمينان 95%: 25-18 %) محاسبه گرديد. برآورد شيوع باقيمانده هاي آنتي بيوتيكي در شير خام گاو برابر با 23 درصد (فاصله اطمينان 95%: 28-18 %) محاسبه گرديد. برآورد شيوع باقيمانده هاي آنتي بيوتيكي در شير پاستوريزه گاو برابر با 18 درصد (فاصله اطمينان 95%: 23-13 %) محاسبه گرديد. ميزان شيوع باقيمانده هاي آنتي بيوتيكي بر حسب خانواده آنتي بيوتيك ها در شير پاستوريزه به ترتيب برابر با سولفاناميدها (19 %)، تتراسايكلين ها (12 %)، آمينوگليكوزيدها (7 %) و بتالاكتام ها (4 %) به دست آمد.
Researchers Khatereh Hosseini (Student) , fahimeh tooryan (Primary advisor) , Shohreh Alian Samakkhah (Advisor) , hamidreza kazemeini (Referee) , hakimeh gavzandarunkola (Referee)