Research Info

Home \استفاده از نانوفناوری در حفظ ...
Title استفاده از نانوفناوري در حفظ ويژگي زيست عملگري سوپ ترخينه
Type Presentation
Keywords بيوپليمر، الكتروريسي، ريزپوشاني، ترخينه، پروبيوتيك
Abstract به منظور تهيه غذاي پروبيوتيك براي مصرف كنندگاني كه از محصولات لبني استفاده نمي كنند يا نمي توانند استفاده كنند، ترخينه تهيه شده با استاترهاي اوليه ماست مي تواند جايگزين ارزشمندي باشد. هدف از اين تحقيق، انكپسوله كردن لاكتوباسيلوس دلبروكئي زير گونه بولگاريكوس و استرپتوكوكوس ترموفيلوس در نانو الياف الكترو ريسي شده از نشاسته ذرت (CS) و آلژينات سديم (SA) و بررسي اثر محافظتي نانوالياف بر روي سلولها در طول تهيه ترخينه مي باشد. بقاي استرپتوكوكوس ترموفيلوس و دلباروكئي زير گونه بولگاريكوس نانوسكپوله شده 50/93٪ و 16/89٪ بود، در حالي كه براي سلول هاي آزاد 3/85 و 4/76٪ بوده است كه تأثير محافظتي قابل توجهي از الياف نشاسته ذرت/ آلژينات سديم را بر سلولها در برابر كم آبي محيط ترخينه نشان داد. نانوالياف پايداري خوبي براي سلول ها در برابر فرآيند گرم كردن سوپ از خود نشان داده و همچنين در دستگاه گوارش مقدار 106 تا 107CFU/g سلول حفاظت شده و در بدن تغيير باقي مي ماند كه در محدوده دوز پروبيوتيك توصيه شده براي موثر بودن در بدن مصرف كننده مي باشد. اين محصول مي تواند توسط مصرف كنندگاني مانند گياهخواران و كساني كه داراي بيماري عدم تحمل لاكتوز يا عدم تحمل پپتيدهاي شير و نمي توانند از محصولات لبني استفاده كنند اما به غذاي پروبيوتيك نياز دارند مصرف شود.
Researchers maryam azizkhani (First researcher) , Rafaat Karbakhsh (Second researcher)