Research Info

Home \بررسی باکتر یهای عامل مسمویت ...
Title بررسي باكتر يهاي عامل مسمويت غذايي در ماهيان باارزش تجار ي عرضهشده در فروشگاههاي مازندران
Type Article
Keywords باكتري، بيماريهاي غذازاد، ماهي
Abstract اهداف: با توجه به اهميت نقش باكتريهاي عامل مسموميت غذايي به لحاظ تهديد بهداشت عمومي و ايجاد خسارات اقتصادي، اين پژوهش با هدف بررسي وجود باكتريهاي عامل مسموميت غذايي در چند گونه از ماهيان باارزش تجاري جمعآوريشده از فروشگاههاي استان مازندران صورت گرفت. مواد و روشها: بدينمنظور 200 نمونه ماهي بستهبنديشده منجمد متعلق به گونههاي قزلآلا، كيلكا، فيتوفاگ و شيرماهي ( 50 نمونه از هر گونه ماهي) از فروشگاهها خريداري و در مجاورت يخ به آزمايشگاه منتقل شد. نمونهها از نظر شمارش كلي باكتريهاي هوازي، شمارش اشرشيا كلي، شمارش استافيلوكوكوس اورئوس، جستوجو ي سالمون لا و شمار ش ويبريو پاراهموليتيكوس طبق روشهاي استاندارد ملي ايران مورد آزمايش قرار گرفتند. يافتهها: در هيچيك از نمونههاي مورد بررسي، سالمونلا و ويبريو پاراهموليتيكوس مشاهده نشد. مقايسه نتايج بهدستآمده با حدود مجاز استاندارد ملي ايران نشان داد تعداد كلي باكتريهاي هوازي و استافيلوكوكوس اورئوس در تمامي نمونهها در محدوده مجاز استاندارد ملي ايران بود. تعداد اشرشيا كلي در 14 ٪ نمونههاي قزلآلا، 20 ٪ كيلكا، 20 ٪ فيتوفاگ و 10 ٪ نمونههاي شيرماهي بيشتر از حد مجاز استاندارد بود كه اين مساله با توجه به اهميت بيماريزايي سويههاي گوناگون اشرشيا كلي در انسان، بر لزوم كنترل آلودگيهاي ميكروبي ماهيان بستهبنديشده تاكيد مينمايد. نتيجهگيري: نتايج بررسيهاي ميكروبي ماهيهاي خام منجمد جمعآوريشده از فروشگاههاي شهرهاي مختلف استان مازندران ميتواند رضايتبخش تعريف شود، زيرا اكثريت نمونهها با استانداردهاي مرجع مطابقت دارند.
Researchers poolin shohreh (First researcher) , maryam azizkhani (Second researcher) , fahimeh tooryan (Third researcher)