Research Info

Home \بهبود پایداری اکسیداسیون روغن ...
Title بهبود پايداري اكسيداسيون روغن كانولا با استفاده از عصاره ميوه گياه زنيان بهعنوان يك آنتياكسيدان طبيعي
Type Article
Keywords زنيان، عصاره، فعاليت آنتياكسيداني، روغن كانولا
Abstract پذيرش مصرف آنتياكسيدانهاي سنتزي به علت اثرات زيانآور آنها بر سلامتي انسان، رو به كاهش است. در نتيجه، علاقه زيادي جهت يافتن آنتياكسيدانهاي طبيعي موثر وجود دارد. زنيان گياه دارويي ارزشمند است كه در طب سنتي ايران بهطور گسترده مورد استفاده قرار ميگيرد. در تحقيق حاضر به ارزيابي خاصيت آنتياكسيداني عصاره آبي و الكلي (اتانولي و متانولي) ميوه گياه زنيان در روغن كانولا پرداخته شده است. به جهت بررسي فعاليت آنتياكسيداني و سامانه بتاكاروتن/ لينولئيك اسيد استفاده شد. همچنين، رفتارآنتياكسيداني عصاره گياه DPPH عصارهها، از دو آزمون بررسي ميزان مهاركنندگي راديكال آزاد زنيان در روغن كانولا، با اندازهگيري اعداد پراكسيد و تيوباربيتوريك اسيد مورد ارزيابي قرار گرفت. در آزمون بيرنگ شدن بتاكاروتن، بيشترين بازدارندگي در و بيرنگ شدن DPPH◦ 76 %) قرار داشت. سپس در سامانه ± 0/ %96 ) نشان داد و سپس عصاره اتانولي ( 0 ± 0/09) BHT غلظت 2 ميليگرم بر ميليليتر را 600 قرار گرفت. در آزمون گرمخانهگذاري، عصارهها ppm و بعد عصاره اتانولي در سطح غلظتي 400 و BHT بتاكاروتن، ابتدا قدرت فعاليت آنتياكسيداني 600 ppm توانايي جلوگيري از توليد محصولات اوليه و ثانويه اكسيداسيون، در روغن كانولا را داشتند. همچنين نتايج آماري نشان داد كه عصاره اتانولي در غلظت ولي عصاره آبي و متانولي فعاليت آنتياكسيداني (p>0/ نداشته ( 05 BHT 200 ppm در مقايسه با غلظت TBARS تفاوت معناداري در عدد پراكسيد و با توجه به نتايج بهدست آمده، ميتوان از گياه زنيان بهعنوان آنتياكسيدان طبيعي در مواد غذايي بهويژه روغنهاي خوراكي استفاده .(p<0/ پايينتري داشتند ( 05 كرد.
Researchers fahimeh tooryan (First researcher) , maryam azizkhani (Second researcher)