Research Info

Home \بررسی وجود باکتری های عامل ...
Title بررسي وجود باكتري هاي عامل مسموميت غذايي در چند گونه از ماهيان با ارزش تجاري جمع آوري شده از فروشگاه هاي استان مازندران
Type Article
Keywords باكتري، بيماريهاي غذازاد، ماهي
Abstract اهداف: با توجه به اهميت نقش باكتري هاي عامل مسموميت غذايي به لحاظ تهديد بهداشت عمومي و ايجاد خسارات اقتصادي، اين پژوهش با هدف بررسي وجود باكتري هاي عامل مسموميت غذايي در چند گونه از ماهيان باارزش تجاري جمع آوري شده از فروشگاه هاي استان مازندران صورت گرفت. مواد و روش ها: بدين منظور 200 نمونه ماهي بسته بندي شده منجمد متعلق به گونه هاي قزل آلا، كيلكا، فيتوفاگ و شيرماهي (50 نمونه از هر گونه ماهي) از فروشگاه ها خريداري و در مجاورت يخ به آزمايشگاه منتقل شد. نمونه ها از نظر شمارش كلي باكتري هاي هوازي، شمارش اشرشيا كلي، شمارش استافيلوكوكوس اورئوس، جست وجوي سالمونلا و شمارش ويبريو پاراهموليتيكوس طبق روش هاي استاندارد ملي ايران مورد آزمايش قرار گرفتند. يافته ها: در هيچ يك از نمونه هاي مورد بررسي، سالمونلا و ويبريو پاراهموليتيكوس مشاهده نشد. مقايسه نتايج به دست آمده با حدود مجاز استاندارد ملي ايران نشان داد تعداد كلي باكتري هاي هوازي و استافيلوكوكوس اورئوس در تمامي نمونه ها در محدوده مجاز استاندارد ملي ايران بود. تعداد اشرشيا كلي در 14٪ نمونه هاي قزل آلا، 20٪ كيلكا، 20٪ فيتوفاگ و 10٪ نمونه هاي شيرماهي بيشتر از حد مجاز استاندارد بود كه اين مساله با توجه به اهميت بيماريزايي سويه هاي گوناگون اشرشيا كلي در انسان، بر لزوم كنترل آلودگي هاي ميكروبي ماهيان بسته بندي شده تاكيد مي نمايد. نتيجه گيري: نتايج بررسي هاي ميكروبي ماهي هاي خام منجمد جمع آوري شده از فروشگاه هاي شهرهاي مختلف استان مازندران مي تواند رضايت بخش تعريف شود، زيرا اكثريت نمونه ها با استانداردهاي مرجع مطابقت دارند.
Researchers poolin shohreh (First researcher) , maryam azizkhani (Second researcher) , fahimeh tooryan (Third researcher)