Research Info

Home \مقایسه کارآیی اتیدیوم ...
Title مقايسه كارآيي اتيديوم مونوآزيد (EMA) و پروپيديوم مونوآزيد (PMA)در شمارش سلول هاي زنده پاتوژن به روش PCR زمان واقعي در سيستم هاي مدل غذايي
Type Article
Keywords اتيديوم مونوآزيد پاتوژن پروپيديوم مونوآزيد پي سي آر سيستم هاي مدل غذايي ،
Abstract تكنيك PCR علاوه بر DNA سلول هاي زنده، سلول هاي مرده را نيز شمارش مي كند و اين امر قضاوت در مورد كيفيت ميكربي نمونه هاي غذايي را دچار مشكل مي نمايد. هدف اين مطالعه مقايسه تكنيك هاي اتيديوم مونوآزيدqPCR- و پروپيديوم مونوآزيد-qPCR در شمارش سلول هاي پاتوژن (اشرشياكلي، استافيلوكوكوس ارئوس، انتروكوكوس فيكاليس و ليستريامونوسيتوجنس) در نمونه هاي شير كم چرب و پرچرب، پنير لاكتيكي (كم چرب) و پنير پروسس (پرچرب) بود. نسبت هاي مختلف از پاتوژن هاي زنده و كشته شده توسط حرارت به نمونه هاي غذايي تلقيح گرديد. پس از جداسازي پلت باكتريايي و تيمار باEMA و PMA ، PCR كمي انجام شد. آناليز واريانس يك طرفه و آزمون توكي جهت تحليل داده ها بكار رفت. در نمونه شير كم چرب، طي تيمار با EMA، كاهش 18، 20، 23 و 30 درصدي در شمارش اشرشياكلي، استافيلوكوكوس اورئوس، انتروكوكوس فكاليس و ليستريامونوسيتوجنس در مقايسه با كشت معمولي مشاهده شد. همچنين در تيمار با PMA در همين نمونه كاهش 6، 3، 8 و 12 درصدي در شمارش اشرشياكلي، استافيلوكوكوس اورئوس، انتروكوكوس فكاليس و ليستريامونوسيتوجنس به دست آمد. در نمونه هاي غذايي پرچرب مانند پنير پروسس در تيمار با EMA، كاهش 20، 27، 30 و 25 درصدي و در تيمار با PMA كاهش 9، 6، 10 و 5 درصدي در تعداد، به ترتيب، اشرشياكلي، استافيلوكوكوس اورئوس، انتروكوكوس فكاليس و ليستريامونوسيتوجنس مشاهده گرديد. درجه بازداري EMA و PMA از توليد سيگنال در باكتري هاي مختلف متفاوت بود و درصد چربي نمونه ها تاثير معناداري (05/0
Researchers maryam azizkhani (First researcher) , fahimeh tooryan (Second researcher)